Російські біатлоністки, які раніше змінили громадянство і виступали за збірну України, виключені з команди. Відповідне рішення ухвалено Міністерством у справах молоді та спорту, повідомив державний тренер із біатлону Євген Колупаєв.

Ольга Абрамова, Катерина Бех та Оксана Москаленко, які після початку бойових дій в Україні 24 лютого 2022 року втекли на територію росії, більше не входять до національної збірної України.

Як розповів Колупаєв, вищезазначені спортсменки за підсумками сезону-2021/2022 не досягли відповідності критеріям потрапляння до збірної та отримання зарплати, тому були звільнені.

Зазначимо, що Абрамова представляла нашу країну в біатлоні з 2012 року, а Москаленко та Бех натуралізувалися 2018-го.

Як ми розповідали раніше, початок квітня 2022 року ознаменувався великим скандалом в українському біатлоні. Володимир Бринзак дав інтерв’ю виданню «Суспільне Спорт», в якому заявив про те, що більшість натуралізованих біатлоністок, які виступають за збірну України, у момент початку військових дій на території нашої країни перебували в росії, де «застрягли» до теперішнього часу. Однак слова функціонера були спростовані відразу декількома поінформованими джерелами, а українські біатлоністи піддали Бринзака критиці і звинуватили у брехні.

Вже на цьому тижні стало відомо, що Володимир Бринзак складе повноваження президента Федерації біатлону України після 24 років перебування на цій посаді.