Вчора на одній із ключових авіаційних баз росії у тимчасово окупованому Криму пролунали потужні вибухи, внаслідок яких одна людина загинула та ще кілька було поранено.

За даними видання The New York Times, яке посилається на джерело у вищому військовому керівництві України, ворожі позиції атакували бійці ЗСУ за допомогою вітчизняної зброї. Нагадаємо, що раніше деякі ЗМІ повідомляли, що удару по авіабазі Росії в Криму було завдано американськими ракетними установками HIMARS.

Видання попереджає про можливу ескалацію військового конфлікту через атаку окупованого півострова. Це особиста ганьба для бункерного карлика, який називає Крим «священною землею», але при цьому використовує його як військовий плацдарм.

Цікаво, що у російському міноборони спростовують обстріл своєї авіабази з боку України, стверджуючи, що «вогневого впливу не було», а з’ясуванням причин «детонації» займаються компетентні органи.

Доповнено. Станом на ранок 10 серпня у Повітряному командуванні ЗСУ повідомили про знищення дев’яти літаків країни-терориста на авіабазі у Криму.