Ракетні установки M270, виділені Україні в якості військової допомоги урядом Великобританії, прибули до нашої країни. Військовий експерт Михайло Жорохов поділився технічними характеристиками цих систем і розповів, у чому вони перевершують культові для нас HIMARS, пише ProstoMob.

За словами Жорохова, M270 стріляє такими ж ракетами, як і HIMARS, але якщо останній створено на базі колісної вантажівки, то в основі M270 лежить гусенична платформа Bradley, що дозволяє нести на борту вдвічі більший боєзапас. Експерт зазначив, що там, де необхідні два HIMARS, достатньо однієї установки M270.

Між тим, HIMARS відрізняється кращою мобільністю – його максимальна швидкість досягає 85 км на годину, тоді як M270 не здатний пересуватися швидше за 64 км на годину. При цьому M270 кращий з точки зору безпеки завдяки броньованій кабіні, здатній захистити особовий склад від вибуху снаряда в безпосередній близькості від установки.

Сумарно зараз Україна отримала від Великобританії шість комплексів M270. Німеччина передала на потреби ЗСУ три установки MARS II (модернізований варіант M270). США озброїли українських військових шістнадцятьма системами HIMARS. Таким чином, захищати Україну від нападу країни-терориста загалом допомагають 25 реактивних систем залпового вогню закордонного виробництва.