З появою в Україні американських реактивних систем залпового вогню HIMARS картина бойових дій у країні значно змінилася. Українські військові за допомогою них перетворюють на попіл ворожі позиції, щодня стираючи з землі бази, склади і живу силу окупаційних військ.

Про те, як HIMARS можуть принести Україні перемогу у війні з росією, написав у своєму «Твіттері» радник голови ОП Михайло Подоляк.

За твердженням Подоляка, п’ятдесят РСЗВ HIMARS здатні повністю перевернути хід російсько-української війни. Він зазначив, що одна така установка коштує 4 мільйони доларів, а п’ятдесят штук – 200 мільйонів плюс вартість ракет до них.

Михайло Подоляк підкреслив, що це дешевше вартості однієї яхти умовного російського олігарха і точно не всі гроші світу, проте це дозволило б докорінно переламати хід війни з країною-терористом.

Нагадаємо, що станом на початок серпня у розпорядженні ЗСУ є шістнадцять ракетних систем HIMARS, отриманих у рамках військової допомоги від США. Ще кілька схожих установок, але на гусеничному ходу (HIMARS мають колісне шасі), Україні передали Німеччина та Великобританія.