Тренер збірної росії з біатлону Віталій Норіцин повідомив, що спортсмени його групи хотіли провести збір у Європі. За словами Норіцина, зробити це їм не дозволили.

«Були думки провести збори в Європі. Ми навіть намагалися, але нам сказали, що на даний момент виїзд за кордон неможливий. Коли постало питання щодо зборів у серпні, ми обговорювали виїзд до Бельмекена (Болгарія). Але нам чітко сказали, що не можна», — повідомив Норіцин.

Нагадаємо, що росія та білорусь були усунені IBU від змагань під егідою організації у березні 2022 року через військову агресію рф в Україні. Росіяни та білоруси не змогли взяти участі у заключних етапах Кубка світу та Кубка IBU сезону-2021/2022.

Як ми повідомляли раніше, 16 серпня IBU опублікував реліз, у якому запропонував продовжити усунення росіян та білорусів. Ця пропозиція може бути остаточно затверджена на конгресі ISU, що проходитиме в австрійському Зальцбурзі з 15 по 18 вересня поточного року.

На минулому тижні відомий німецький тренер Вольфганг Піхлер, який раніше очолював жіночу збірну росії з біатлону, розповів, що підтримає рішення IBU продовжити усунення російських спортсменів від міжнародних змагань. За словами фахівця, зараз не час допускати біатлоністів з росії на світову арену.