Підрозділи «Л/ДНР», «посилені» бійцями полку спеціального призначення «Ахмат», продовжували безуспішні спроби наступу в Донецькій області.

2 вересня під час бойових дій було повністю знищено одну штурмову групу, яка складалася переважно з військовослужбовців 4-ї окремої мотострілецької бригади (в/ч Л-74347, Алчевськ) 2 АК. Про це розповів журналіст Роман Цимбалюк.

«Підтверджено смерть 13 та поранення 19 військовослужбовців. Військовослужбовці 4-ї омсбр, які потрапили в полон ЗС України, розповіли, що їхню групу було посилено “ахматівцями”, більша частина з яких, почувши недобре, кинули своїх і втекли в тил», — написав Цимбалюк.

Окрім цього речник Одеської ОВА Сергій Братчук повідомив у telegram, що єдиною можливістю для росіян врятувати своє життя на Херсонському напрямку — здатись у полон.

«За наявними даними, позаду регулярних частин вс РФ висунуто підрозділи так званих кадирівців, які мають відіграти роль «заградотрядов» під час відступу росіян під ударами ЗСУ. Щобільше, серед самих кадирівців зафіксовано настрої помститися російським десантникам (їх чимало на Херсонщині), чиї попередники знищували цивільне населення під час Чеченських кампаній Кремля на Кавказі», — пише Братчук.

Раніше у Сєвєродонецьку на Луганщині четверо спецпризначенців Нацгвардії ліквідували 20 кадирівців під час оборони міста. Про це розповів очільник Луганської ОВА Сергій Гайдай.

«Коли кадирівці вже зайшли в Сєвєродонецьк, четверо спецпризначенців НГУ зайняли оборону в одному з будинків. Туди увійшли 20 кадирівців – не повернулося жодного. росіяни вважали, що в будинку перебувала ціла рота українців», — повідомив Гайдай.