Прем’єр-міністр Великобританії Ліз Трасс оголосила про передачу Україні додаткових ракетних систем залпового вогню M270 MLRS.

За словами Трас, у 2023 році влада країни планує поставити Україні додаткові РСЗВ M270 MLRS, які є прямими аналогами американських HIMARS. Точна кількість систем, яка буде передана Україні, не вказується, однак сумарно Лондон готовий виділити для України 2.6 млрд. доларів, що передбачає можливе постачання від 3 до 6 РСЗВ з передачею відповідних боєприпасів.

«Точний характер військової підтримки Великобританії у 2023 році визначатиметься, виходячи з потреб ЗСУ. Однак очікується, що він включатиме таке обладнання, як реактивні системи залпового вогню, надані Україні Великобританією та іншими країнами. Це відіграло вирішальну роль у тому, що останніми днями Україна змогла повернути собі понад 3 000 квадратних кілометрів території», – повідомляє сайт уряду Великобританії.

Наразі точних термінів постачання даного озброєння для потреб України не визначено, однак, очевидно, йдеться про постачання зброї не раніше за весну наступного року.