Лідер чоловічої збірної Італії з біатлону Лукас Гофер пропустить стартовий етап нового сезону Кубка світу в фінському Контіолагті. Про це оголосили у Федерації зимових видів спорту Італії.

33-річний біатлоніст готується до старту на своєму 14-му сезоні Кубка світу. Від 2009 року він здобув на турнірі дві золоті медалі індивідуальних змагань та дев’ять разів здіймався на подіум. У сезоні 2021/22 Лукас посів підсумкове 20-те місце в загальному заліку Кубка світу.

Минулого тижня Італія оголосила склади чоловічої та жіночої команд, що мають вирушити до Контіолагті вже в суботу, 26 листопада. До нього, серед інших, увійшли й лідери збірної Доротея Вірер, Ліза Вітоцці та Лукас Гофер.

Чому Гофер не візьме участь в етапі в Контіолагті

Згідно із заявою італійської федерації, Гоферу декілька тижнів дошкуляє запалення сухожилля в лівій нозі. Спільно з командою Лукас ухвалив рішення пропустити старти в Контіолахті задля тривалішого відновлення перед рештою сезону.

Терміни відновлення Гофера в керівному органі поки не наводять. Наразі не відомо, чи зможе італієць взяти участь у другому етапі в австралійському Гохфільцені, що стартує за чотири дні після закінчення змагань у Контіолагті.

Яких змін зазнає склад збірної Італії без Гофера

Запросивши на етап у Контіолагті шістьох біатлоністів, у команді не залучатимуть додаткових спортсменів на заміну лідеру. Відтак склад італійців скоротиться до п’яти членів чоловічої збірної.

Склад Італії (чоловіки):

  • Даніеле Каппелларі;
  • Томмасо Джакомель;
  • Дідьє Бьйона;
  • Патрік Браунгофер;
  • Давід Цінгерле.

Джерело: «Суспільне»