Першою гонкою третього дня змагань на першому етапі Кубка світу з біатлону у фінському Контіолахті стала чоловіча естафета – перша в сезоні-2022/23.

Можливість виступити у командній гонці і тим самим дебютувати у новому сезоні отримали Артем Прима та Дмитро Підручний, які за станом здоров’я не стартували в індивідуальній гонці 29 листопада. Першим на трасі з’явився Прима, потім естафету від нього прийняв Підручний, третім біг Богдан Цимбал, а роль фінішера дісталася Антону Дудченку.

Результатом чоловічої збірної «синьо-жовтих» у першій естафеті Кубка світу стало дев’яте місце із майже трихвилинним відставанням від переможця – збірної Норвегії. Після гонки представники нашої команди поділилися с виданням «Суспільне Спорт» враженнями від свого виступу.

Артем Прима

Про перший старт

«Перший старт завжди такий напружений, у всіх сенсах. До цього, звісно, була підготовка, були тренування. Та ти все одно не знаєш на 100%, чого від себе очікувати, як будеш себе відчувати, як будеш стріляти, почувати себе на дистанції. Скажу чесно, старт був важким. Та я терпів, до самого фінішу віддавався на повну, адже це естафета, всі розуміють, що ти біжиш не один, а у гонку йдуть чотири людини. Тож віддавався я на всі 100».

Про свій виступ

«Сьогодні були умови суперчудові, однак стрільбою я незадоволений. Начебто і умови гарні, та було таке велике бажання швидко и добре відстрілятися, що я трохи піддьоргував постріли».

Богдан Цимбал

Про свою фізичну форму

«Сьогодні почуваю себе краще, ніж в індивідуалці. Намагався терпіти на трасі, в мене був гарний орієнтир – Понсілуома, я намагався за ним триматися. Сподобалася сьогодні і моя стрільба. Лежачи був прикрий промах, та я закрив його запасним. Стоячи взагалі все склалося чудово, швидко закрив чотири мішені, 5-й постріл трохи притримав, та так було треба. Закрив і побіг на заключне коло. Хотілося мені чеха наздогнати, та він дуже прудкий був. Але я дуже старався».

Про гонку

«Так, індивідуальна гонка була непроста, але ми здобули залікові очки для себе і для команди. Та й сьогодні гонка пішла краще. Почував себе також краще, зміг терпіти в підйом, і мені також це подобається. Однак це лише початок сезону, багато стартів попереду, тож буду старатися».

Дмитро Підручний

Про перший виступ у сезоні

«Гонка важка, бо перша. До того ж, я багато тренувань пропустив через травму. Перед цим виконав багато роботи по прискоренню, адже ще відчувалась трішки травма. Дуже переживав сьогодні і через стрільбу».

Про травму коліна

«Лікували, робили все, що могли. Вчора навіть майже не відчував біль, а сьогодні, під час гонки, при максимальному навантаженні знову почало боліти коліно. Буду говорити з лікарем, щось треба робити. Адже ця травма не дає мені повноцінно бігати. Якщо під час тренувань майже не боліло у попередні дні, то при навантаженні знов проявляється.

У мене був надрив двох зв’язок. Коли проходило обстеження — то в ті дні менше боліло, і була надія, що все позаду, та от сьогодні знов почало сильно турбувати».