Один із провідних біатлоністів чоловічої збірної України – Артем Прима – не візьме участі у національному чемпіонаті, який пройде 22-26 грудня у місті Яворів Львівської області. Про це розповів тренер української команди Юрай Санітра.

На заключному етапі Кубка світу з біатлону у цьому році, що проходив у французькому Ансі, Прима показав кращий результат серед українців в сезоні-2022/23. Артем зайняв 18-те місце у спринтерській гонці, а потім покращив свій результат у персьюті, ставши в ньому десятим. Крім того, Артем Прима єдиним з «синьо-жовтих» здобув право стартувати у гонці із масовим стартом.

Минулого року Прима також пропустив зимову національну першість. Остання участь Артема у чемпіонаті України датована сезоном-2020/21, коли він здобув перемогу у фіналі суперспринту.

Чому Прима пропустить чемпіонат України

За словами Артема Прими, йому «необхідно залікувати старе пошкодження». Мається на увазі травма, через яку він пропустив першу гонку цього сезону: індивідуальну на етапі у фінському Контіолахті.

Біатлоніст стверджує, що «розраховує відновитися до Поклюки» та взяти участь у четвертому етапі КС у Словенії, який стартує 5 січня 2023 року.