Фінал Мундіалю в Катарі не обійшовся без скандальних подій та рішень. Виявилося, що збірна Аргентини могла і не виграти, якби не один момент та швидке рішення суддівського штабу. Гол Ліонеля Мессі на 108 хвилині був забитий не за правилами, пише PrSport.

Аргентинська команда розпочала святкувати забитий гол ще до того, як головний арбітр його зарахував.

Згідно з офіційними правилами, запасні футболісти в жодному разі не повинні перебувати на футбольному полі в ході гри. Лише 11 гравців у кожній із команд-суперниць. Але Аргентина на емоціях порушила регламент. На стопкадрах можна побачити, що аж 13 футболістів Аргентини, з яких 2 запасні гравці, у момент взяття воріт Льоріса були на полі. Тому гол був забитий незаконно і рефері мав повне право його не зараховувати, але, як бачимо, арбітр не побачив у цьому порушення та результату на табло.

Нагадаємо, що у фіналі Мундіалю у Катарі зустрілися національні збірні Аргентини та Франції, які боролися за головний трофей турніру та звання чемпіонів світу. В основний час (2:2) та в овертайми (3:3) команди не змогли виявити переможця, перевівши матч у серію пенальті, де переможцем став аргентинський колектив – 4:2.