Після переможної для себе спринтерської гонки на чемпіонаті України з біатлону, який нині проходить на Львівщині, Анастасія Меркушина поділилася враженнями від національної першості.

«У першу чергу ставила завдання відпрацювати на максимум. І ходом, і технічно, тому що траса багата на різні повороти, переходи.

Я завжди кажу, що найкраще тренування — це змагання. Звичайно, умови на рубежі були дуже важкі, тому працювати на хорошу стрільбу і ходьбу сьогодні було не просто важливо, а ще й цікаво.

Скажу провокативно. На чемпіонаті України можна «виграти». Чемпіонат України — це класно, тому що тут всі свої. Родина зібралася.

Це емоційно боротьба більш близька між своїми. Немає такої психологічної напруги — перемогти якусь іншу команду. Навіть якщо ти програєш, ти більш спокійно до цього ставишся, тому що знаходишся в дружньому колі.

Робиш висновки і йдеш далі. Тобто немає психологічної травми після програшу. А виграти таке біатлонне свято — це класно. Чемпіонат країни — це емоційно, це приємно, престижно», — заявила Меркушина.