Очільник Федерації біатлону України Іван Крулько поділився інформацією про стан Дмитра Підручного та Юлії Джими.

— Лідери команди на цей сезон традиційні – Юлія Джима та Дмитро Підручний?

— Будемо дивитись, хто є нашими лідерами. Лідери ж визначаються не тим, хто їх призначить, а визначаються на арені. Дмитро, як ви знаєте, переніс травму, в нього була зламана рука, проте він вже повноцінно став до тренувань. Перший етап він пропустить, а потім, з огляду на його стан, тренери будуть визначатись, чи він готовий повноцінно виступати. Безперечно, на нього покладаються дуже великі надії. 

Щодо Юлії Джими, то вона теж не виступить на першому етапі. Вона вже буде чекати команду у Хохфільцені, і, я сподіваюсь, що вона підтримає реноме номера 1 у нашій збірній. Але я також буду дуже щасливий, якщо в нас буде така конкуренція, що лідеру доведеться попотіти аби довести, що він справді є лідером. Все має вирішуватись за спортивним принципом, в команді не може бути любимчиків. Федерація всіх спортсменів підтримує однаково, всім створені однакові умови для підготовки, тож нехай в конкурентних умовах доводять, хто є кращим.

— Юлія сильно перехворіла напередодні сезону?

— Так, вона перехворіла. Проте це не була складна хвороба. Це було вірусне захворювання, після якого потрібно було дати час організму аби повноцінно відновитись. Юля могла брати участь у першому етапі, але оскільки вона знаходилась на тренувальних зборах на висоті, то тренерський штаб вирішив, що краще аби вона не змінювала клімат, щоб вона там і залишилась, і готувалась до наступних етапів, — зазначив Крулько.