Біатлоністка збірної України Анастасія Меркушина виступила на національному чемпіонаті з біатлону. Про свої завдання, атмосферу на турнірі та умови змагань спортсменка розповіла виданню «Суспільне Спорт».

Про участь у спринті

«В першу чергу ставила завдання відпрацювати на максимум. І ходом, і технічно, тому що траса багата на різні повороти, переходи. Я завжди кажу, що найкраще тренування — це змагання. Звичайно, умови на рубежі були дуже важкі, тому працювати на хорошу стрільбу і ходьбу сьогодні було не просто важливо, а ще й цікаво».

Про чемпіонат України

«Скажу провокативно. На чемпіонаті України можна «виграти». Чемпіонат України — це класно, тому що тут всі свої. Родина зібралася. Це емоційно боротьба більш близька між своїми. Немає такої психологічної напруги — перемогти якусь іншу команду. Навіть якщо ти програєш, ти більш спокійно до цього ставишся, тому що знаходишся в дружньому колі. Робиш висновки і йдеш далі. Тобто немає психологічної травми після програшу. А виграти таке біатлонне свято — це класно. Чемпіонат країни — це емоційно, це приємно, престижно».

Про етапи КС

«Було важко, скажу чесно. Немає поки що ні форми, ні якихось позитивних моментів. Можу себе тільки трохи похвалити за стрільбу. Але етапи Кубка світу — це комерційні змагання. Звичайно, було неприємно аж так програвати, але в нас ще є час до чемпіонату світу. Важливо зараз зібратися, не падати духом, не впадати у відчай через те, що сталося. [Потрібно] намагатися виправити ситуацію і піднятися з того місця, де ми є. У мене було багато у кар’єрі сезонів, коли старт був просто жахливий, а потім були непогані результати на основних стартах. У нас є цілі, є можливості. Залишилось тільки допрацювати».

Про відновлення після хвороби

«Дуже важко відновлюватися після гонок. Ти уже просто не розумієш, де покращення, а де просто втома. Побачимо, що буде після Нового року. Є тиждень, щоб відпочити, почати спочатку, підрихтувати. Будемо сподіватись, що буде краще».