Український наставник «Аль-Айну» Сергій Ребров може незабаром стати безробітним, повідомляє сайт Sportanalytic.

Його команда останнім часом не може здобути перемогу вже в чотирьох поєдинках поспіль. Так, там не тільки чемпіонат, там і Кубок президента, і Кубок ліги, але факт залишається фактом. «Аль-Айн» конкретно буксує, а в цих провалах місцеві вболівальники та журналісти звинувачують як Сергія Реброва, так і його протеже Андрія Ярмоленка, котрого тренер привів у клуб. Фанати вже просять Аллаха забрати Реброва з клубу і пропонують придбати йому квиток на літак, тож важко собі уявити, щоб у такій ситуації тренер протримався до кінця сезону. Це можливо хіба у випадку вражаючої переможної серії, але зараз команда знаходиться у крутому піке, тож це виглядає вкрай маловірогідним.

Але, як би парадоксально це не звучало, відставка Реброва зараз може піти на користь усім, окрім Андрія Ярмоленка. Український хавбек прийшов у цю команду конкретно під тренера, а новий спеціаліст навряд чи ставитиме його в склад. Залишається тоді хіба сподіватися на дострокове розірвання контракту. А от для Реброва відставка буде однозначним плюсом, адже так він зможе негайно підписати 7-річний контракт зі збірною України, чого вже ніхто і не приховує. Мабуть, цей тренер при цьому наборі гравців більше нічого не може дати «Аль-Айну». Тому краще було б не доводити все до критичної точки, а перевантажити все це і почати з нової сторінки.

Для самого «Аль-Айну» теж було б краще відпустити тренера негайно, а не чекати завершення сезону. Вже цілком очевидно, що Ребров думками не в ОАЕ, а в збірній України, куди він хотів піти вже дуже давно. Минулого літа клуб скористався можливістю продовження контракту в односторонньому порядку, але це не пішло на користь нікому, бо силою любові досягнути не можна. Тепер же навіть для «Аль-Айну» було б перспективніше, щоб у клуб прийшов тренер, котрий має горизонт планування значно далі, аніж до завершення цього сезону. Одним словом, керівництву клубу з ОАЕ треба набратися мужності та обрубати цей кінець і йти далі. А Ребров, до речі, може погодитися піти без компенсації за дострокове розірвання контракту.