Президент WBC Маурісіо Сулейман офіційно розкритикував росію за розв’язання війни в Україні та терор проти мирних жителів. За його словами, очевидно, що агресором у цій війні є саме російська федерація, і що вона робить терор щодо мирних жителів України, пише PrSport.

Мауріс Сулейман шокований тим, що в Україні в 2022 році повторюються всі ті жахи, які людство пережило під час Другої світової війни. У сучасному світі такого відбуватися не повинно, щоб гинули стільки невинних людей.

Особливо голову WBC вражає та холоднокровність, з якою росіяни обстрілюють критично важливу інфраструктуру України. За його словами, це нічим іншим, як тероризмом, назвати не можна, адже рф як держава розуміє, що залишає дітей та старих людей без гарячої води, тепла, світла, їжі. Сулейман підтримав Україну і закликав увесь світ об’єднати свої зусилля, щоб надати допомогу Україні – у цій країні якнайшвидше має запанувати світ.

Варто уточнити, що від початку повномасштабної війни в Україні WBC запровадила санкції проти боксерів із рф та білорусі. Їх виключили зі всіх рейтингів, а також заборонили брати участь у боях за пояси за версією WBC.