Російські так звані журналісти в умовах усунення країни-агресорки у міжнародних змаганнях старанно намагаються принижувати рівень турнірів чи виспівувати свої старі перемоги. Цього разу вони не залишили без уваги Різдвяну гонку з біатлону, яка пройшла напередодні в Німеччині.

Пропагандисти видання «Спорт-Экспресс» назвали цей виставковий формат змагання нудним. Водночас, вони вказали, що саме росія має найбільшу кількість перемог у гонці. Про це йдеться у матеріалі «Різдвяна гонка розчарувала. І справа не тільки у відсутності російських біатлоністів», написаного Михайлом Кузнєцовим.

«Глядачі здобули те, за чим прийшли – святкову атмосферу. Але тільки це свято з року в рік стає нудніше. Спогадів від Різдвяної гонки-2023 залишиться не так багато. Перемога французької команди залишає росію на першому місці у неофіційному медальному заліку за всю історію цих змагань. Наші пари мають п’ять перемог. Так, стільки ж у норвежців. Однак у російських біатлоністів було більше других місць: три «срібла» проти двох. При цьому у двох останніх сезонах наших біатлоністів до Гельзенкірхена не запрошують», – написав кореспондент.

Зазначимо, що українські біатлоністи Юлія Джима та Дмитро Підручний фінішували на п’ятому місці у Різдвяній гонці-2023.