Четвертий етап Кубка світу з біатлону стартував у німецькому Оберхофі з чоловічого спринту. Участь у гонці взяли п’ять українських біатлоністів.

За складних погодних умов і поганого стану траси двом спортсменам збірної України вдалося пройти до залікових топ-40 гонки. Найкращим серед «синьо-жовтих» став Віталій Мандзин — 31-ше місце та новий особистий рекорд біатлоніста на рівні Кубка світу.

Дмитро Підручний припустився трьох промахів на вогневих рубежах, але пройшов до топ-40. Участь у гонці переслідування також візьмуть Антон Дудченко (41-й) та Артем Прима (51-й).

Після спринту враженнями від виступів українців ексклюзивно для Суспільне Спорт поділився тренер збірної Юрай Санітра. Він також оцінив готовність траси в Оберхофі до змагань і пояснив вибір Мандзина для виходу в другій стартовій групі спринту.

Про умови в Оберхофі:

«Всі бачили, що умови були складними, не лише на стрільбищі. Вітер, туман. Стан траси? Була дуже велика різниця для тих, хто біг наприкінці — у третій та четвертій групах, зокрема для Прими і Тищенка. Траса вже була розбитою, і це мало великий вплив на швидкість».

Про рекордний виступ Віталія Мандзина:

«Хороший дебют [сезону Кубка світу]: впорався з психологічним тиском, показав хороші два кола. На третьому вже [гірше], але загалом скажу, що порадував».

«Для мене цей перший старт року — хороша перевірка того, де ми перебуваємо і як нам далі рухатися до чемпіонатів Європи та світу».

«Старт Мандзина в другій групі? Це не було згідно з якимось планом. Артему Примі не вистачало очок для першої-другої груп, я їх поміняв місцями [з Мандзиним]. За планом Прима був у другій [групі], Мандзин — у третій».

Про три хиби Підручного на стрільбі:

«Лежачи перетримав один постріл, а стоячи — хиби недалекі, але були. Треба було відстріляти [чисто], бо не біг, за його словами, як хотів — відставання у хвилину від найкращих. Треба було бодай з одним [промахом] пробігти — був би кращий результат. Проте загалом бачу, що в Кубку націй ми втримали позицію перед фінами. Зосередимося на естафеті».

Про виступ Антона Дудченка:

«Рух Антона був кращим, але ще немає [необхідної] динаміки. Потрібно ще над цим попрацювати. Але я вже бачив, що рух був інший, ніж торік».