Головний тренер української чоловічої збірної з біатлону Юрій Санітра поділився своїми очікуваннями від найближчих виступів одного з лідерів команди Артема Прими, який через проблеми зі здоров’ям пропустить перший етап у 2023 році у словенській Поклюці.

«Артем — спортсмен досвідчений, до нього має бути специфічне ставлення. Він вже не може працювати за такою програмою, як Дудченко чи Мандзин. Тому дивимося на те, щоб не перезавантажити його.

У грудні він показав дуже хороший рівень у фізичному стані. І втримати його на такому рівні — наша мета перед чемпіонатами Європи та світу. У січні він матиме невеликий спад за планом, щоб наприкінці місяця він зміг піднятися знову на такий рівень. Прима нам потрібен не лише для індивідуальних результатів, але й для естафет, мікстестафет. Тому Артем зараз дуже важливий елемент нашої команди», – розповів коуч.

Варто зазначити, що на попередньому етапі Кубка світу у французькому Ансі саме Артем Прима виявився кращим серед українців: він став 18-им у спринті, а у персьюті піднявся на десяту сходинку.