Хоча Неймар уже не в ПСЖ, його трансфер у цей клуб, як і раніше, викликає великий інтерес. Зокрема й у французьких служб, які ведуть розслідування цієї справи.

Як повідомляє RMC Sport, минулого понеділка в штаб-квартирі місцевого міністерства фінансів відбувся обшук. Дії співробітників Центрального управління по боротьбі з корупцією і податковими злочинами були пов’язані з ймовірними порушеннями під час трансферу Неймара. Передбачається, що чиновники допомогли ПСЖ ухилитися від сплати податків, належних за трансфер бразильця з Барселони в 2017 році.

Слідчі вважають, що в процесі могли мати місце такі злочини, як активна і пасивна корупція (з боку корумпованого адміністративного персоналу) і торгівля впливом. Вони караються позбавленням волі на строк до 10 років і штрафом у розмірі до одного мільйона євро або двократної суми, отриманої внаслідок злочину.

Це продовження справи, про яку Mediapart розповів на початку січня. Згідно з нею, тодішній очільник Міністерства фінансів Франції Жеральд Дарманен, директор його політичного офісу Жером Фурнель і колишній віцепрезидент Національних зборів від партії Еммануеля Макрона Г’юг Ренсон нібито допомогли ПСЖ ухилитися від платежів, пов’язаних із трансфером Неймара. За даними ЗМІ, фіскальна служба змогла отримати від 67 до 224 мільйонів євро в результаті цієї операції.

У ній були замішані провідні активісти ПСЖ того часу. З політиками зв’язалися колишній генеральний директор клубу Жан-Клод Блан і колишній директор із комунікацій Жан-Мартіаль Рібес.

Вищезгадані політики намагаються дистанціюватися від цієї справи. За їхніми словами, прихід Неймара в ПСЖ був корисний для всієї країни.