Колишня перша ракетка світу WTA Аранта Санчес Вікаріо була засуджена судом до умовного тюремного ув’язнення. Іспанка вчинила фінансове шахрайство.

Аранта Санчес Вікаріо пішла зі спорту 2002 року. За свою професійну кар’єру вона виграла чотири турніри Великого шолома в одиночному розряді. Крім того, вона здобула шість перемог у парному розряді. Вона також була лідером рейтингу WTA в обох категоріях.

Після завершення кар’єри у 52-річної тенісистки почалися неприємності. Іспанка та її колишній чоловік вступили у змову з метою приховування активів. Цими діями вони хотіли уникнути виплати боргів люксембурзькому банку. Ця заборгованість становила 7,6 мільйона євро.

У 2009 році спортсменку, уродженку Барселони, звинуватили в податковому шахрайстві. Протягом 14 років вона не розраховувалася з казначейством, стверджуючи, що проживає в Андоррі. Сума несплачених податків становила 5,2 мільйона євро.

Щоб уникнути величезного збору, іспанка та її чоловік зняли гроші з власного рахунку в люксембурзькому банку. Незважаючи на це, казначейство зібрало очікувану суму, утворивши тим самим величезний борг. Протягом наступних років Санчес Вікаріо приховувала свої активи.

Справу, що стосується колишньої тенісистки, було розглянуто судом. Санчес Вікаріо та її колишній партнер мають виплатити люксембурзькому банку до 6,6 мільйона євро. Крім того, колишня лідерка рейтингу WTA була засуджена до двох років позбавлення волі умовно.

«Вона явно знала, що відбувається з її активами, і отримувала з цього вигоду. Вона постійно знала про свої зобов’язання перед банком Люксембургу», — визнав суд.

Однак легенда тенісу не потрапить до в’язниці. Згідно з рішенням суду, вона не повинна вчиняти жодних злочинів протягом двох років. Якщо це станеться, то вирок буде змінено.