Збірна Норвегії з біатлону отримала покарання за інцидент з пострілом учасника команди Стурли Легрейда у готелі під час етапу Кубка світу в Ленцерхайде. Про це повідомляє NRK.

Легрейд мав взяти участь у масстарті в Ленцерхайде, у якому Норвегія мала рекордну заявку — сім біатлоністів. Однак за кілька годин до початку гонки 26-річного спортсмена дискваліфікували: під час підготовки він замість пострілу без патрона виконав «бойовий» постріл у приміщенні готелю, де розташовувалась збірна Норвегії.

За результатами інциденту Легрейда допитала швейцарська поліція, а Міжнародний союз біатлоністів (IBU) розпочав власне розслідування. Штурла вибачився перед партнерами по збірній та біатлонною спільнотою.

Інцидент з пострілом розглянув Biathlon Integrity Unit, незалежний орган у структурі IBU. Легрейд за свій вчинок отримав штраф у розмірі 500 євро та догану. Окрім того, уся норвезька збірна, включаючи Легрейда, має пройти курс поводження зі зброєю. Норвезьку федерацію також оштрафували на 2500 євро.

«Я намагався залишити цей інцидент позаду, але думка про нього засіла у думках. Приємно викинути це з голови і на 100% зосередитися на спорті. Я очікував такого покарання — мене влаштовує, що воно не є суворішим. Штраф і курси поводження зі зброєю, на мою думку, є відповідним покаранням», — відзначив Легрейд.

Збірна Норвегії лідирує і в чоловічому, і в жіночому заліку Кубка націй після шести етапів сезону.