Наставник жіночої збірної України з біатлону Микола Зоц оцінив сьому позицію нашої команди у змішаній естафетній гонці на чемпіонаті світу-2024 у чеському Нове-Мєсто.

«З точки зору зайнятого результату — міцні чотири бали за 5-бальною шкалою. Але якщо дивитися, що можна додати, є широке поле для діяльності, як і завжди у біатлоні. Це була досить вдала гонка, але в естафеті ще стільки за рахунок чого можна додати — просто бери і працюй.

В усіх — і у нас, і у Швеції — змащення на високому рівні. В когось вийшло краще, у когось ні — це змагання і сервісменів. За швидкістю, звісно, змагатися, важко з такими, як Жюстін Бреза-Буше (лідерка збірної Франції), але все можливо.

Якщо брати естафету, то нам потрібно за рахунок інших компонентів підійматися. Бо ми більше працюємо як класичну гонку. В естафеті треба більше куражу, ризикувати, розслабленішим бути, як і в житті. А ми затиснуті трішки. Нам потрібно додавати в цих компонентах — тоді ми будемо конкурентними.

Джима була на самопідготовці. Це нюанси, коли спортсменка одна готується — такі речі відпрацьовуються в команді. Але вона старається, бачить, що дівчата швидше працюють, і вона старається.

Але я її попереджуватиму, треба знайти ось цю «золоту середину», щоб не загубити якість стрільби. У швидкострільності прогрес є.

Іра Петренко в непоганому стані, надійна у стрільбі. Більше з тактичних міркувань обирали, бо ми дивилися передусім не на четвертий етап, а якими можемо бути до четвертого етапу», — зазначив фахівець.

Раніше виступ у змішаній естафеті на ЧС-2024 прокоментував тренер чоловічої збірної Юрай Санітра.

Повний розклад змагань на чемпіонаті світу з біатлону-2024 у Нове-Мєсто доступний за цим посиланням.