Збірна України з біатлону виступила у черговій гонці чемпіонату світу з біатлону — «індивідуалці». За її підсумками лише одному біатлоністові, Антону Дудченку, вдалося потрапити до топ-30 — він фінішував на 29-й позиції.

Дудченко мав можливість фінішувати вище, однак вже на першій стрільбі заробив дві штрафні хвилини. При цьому на трьох наступних вогневих рубежах біатлоніст закрив усі мішені.

Решта ж українських біатлоністів — Артем Прима, Денис Насико та Тарас Лесюк — закінчили гонку з чотирма штрафними хвилинами. І фінішували за межами топ-60.

Після завершення індивідуальної гонки її прокоментував головний тренер збірної України з біатлону Юрай Санітра. Тренер віддав належне виступу Дудченка, однак результатами решти біатлоністів виявився незадоволений.

Про виступ біатлоністів в індивідуальній гонці

«Антон виконав свою роботу. Думаю, що відчував свою можливість [показати високий результат]. Ця перша стрільба — не був той результат, на який він здатен. На щастя, зібрався. Якщо не враховувати ті [штрафні хвилини] — боровся б за топ-10. Тому Антон і за рухом: чотири хвилини програти Йоханнесу Бьо, може, й багато, але треба дивитися на те, що третій біатлоніст програв йому 1:30 хвилини».

«Решта абсолютно не впоралася зі стрільбою. Не розумію, чому: Артем Прима двічі таку помилку зробив, щоб стати на 30-ту установку, де немає світла — теж міг зробити для себе гарний результат. Насико та Лесюк? Я засмучений і ходом, і стрільбою. Просто катастрофа. Тут і через [фактор групи], третя та четверта: траса була розбитою, і навіть чех Штвртетські, який ногами непогано біжить, не показав себе як треба. Перед тим, як буду думати про естафету, дві ночі не матиму сну. Результат мене не порадував».

Про вибір на чоловічу естафету

«Вибір на естафету? Будемо дивитися, хто і як впорається з відновленням після цього завантаження, хто і як буде працювати на стрільбищі. І будемо дивитися на умови, що будуть [у день гонки]. Важко зараз сказати щодо естафети. Підручний і Меркушина нас більше порадують на синглестафеті».

Про відсутність Дмитра Підручного в індивідуальній гонці

«Ми програли пару очок фінам. Але ще багато стартів до кінця сезону. Гадаю, що з Підручним були б набагато сильніші, бо фіни нічого видатного не продемонстрували. Чи жалкую, що не поставив Підручного? Гадаю, що [синглмікст] доведе, що це було правильним рішенням, подивлюся з перспективою його подальших стартів. Якщо увійде у масстарт, а є такий маленький шанс і для Антона, будемо дивитися. Але зараз буду повністю зосереджений на те, щоб підготувати Дмитра до синглміксту».

Про шанси України у синглміксті

«Синглмікст завжди така гонка, де відбуваються дива. Впевнений, що Підручний та Меркушина зроблять все, щоб можна було радіти гарному результату. Я буду задоволений, якщо будемо у топ-6, вище — це буде для мене подарунок. Зробимо все. Ще раз перепрошую за командний результат. Але гадаю, що Антон краще показав себе у сьогоднішньому старті. Така реальність на цей час, треба прийняти це як факт».

Нагадаємо, що сьогодні на ЧС-2024 відбудеться одиночна змішана естафета, початок гонки о 19:00 за київським часом.

Повний розклад змагань на чемпіонаті світу з біатлону-2024 у Нове-Мєсто доступний за цим посиланням.