Біатлоніст збірної України Артем Прима поділився враженнями від виступу в індивідуальній гонці на ЧС-2024 у чеському Нове-Мєсто, де він посів 62 місце.

«Чесно кажучи, не дуже гарні враження. Подивився на свій час — великий програш. Хоча всі знають, що гонка — це про стрільбу, а не біг, все ж намагався сконцентруватися на стрільбі.

Бачив по фінішу: якщо лежачи питань нема, все нормально, то стоячи на першій стрільбі два останні постріли перетримав. Підзадихнувся, вважав, що так буде ліпше. І на останній стрільбі — все наче було добре, і підхід, але два промахи… Важко дати якийсь аналіз по стрільбі.

Траса сама по собі важка для всіх, бо тепло, мокрий сніг. Важко щось сказати. Порівняння першої гонки з останньою — тут відіграє роль психологія: коли ти хибиш, то дух падає, вже не та боротьба.

Чудово розумієш, що з нулем тобі треба віддати все і більше, і тоді буде якийсь більш-менш гарний результат. А якщо ти вже зробив хибу — то вже дуже важко. Це по психології теж б’є, кожен з нас це розуміє.

Я ж кажу: 20-кілометрова гонка — це про стрільбу, так завжди було. Але не треба забувати, що потрібно з середнім, гарним темпом бігти, щоб розраховувати на якийсь більш-менш гарний результат», – зазначив Прима.

Нагадаємо, що сьогодні на ЧС-2024 відбудеться одиночна змішана естафета, початок гонки о 19:00 за київським часом.

Повний розклад змагань на чемпіонаті світу з біатлону-2024 у Нове-Мєсто доступний за цим посиланням.