Біатлоніст збірної України Тарас Лесюк розповів про участь в індивідуальній гонці на ЧС-2024 у чеському Нове-Мєсто, у якій він показав 73-ий результат.

«Морально я налаштовувався позитивніше, детальніше розклав гонку, як її проходити. Особливо стрільбу за день до гонки, працював над цим, бо [в індивідуальних гонках] кожен постріл — дорогоцінний.

І вже фізично [продумав] гонку заздалегідь по трасі, як я її буду проходити, було більш зрозуміло. Але, на жаль, вона не вдалася, як і мій дебютний [спринт].

Основна причина фізична — спазм литкового м’язу. Раніше такого у мене не було, що впродовж всієї гонки був такий спазм і ти практично біжиш на відсотків 70-75. Функціонально ти відчуваєш запас, але не можеш додати через цю проблему.

Говоритиму з лікарем, фізіотерапевтом. Сам буду працювати, наскільки я обізнаний. Я краще знаю своє тіло, свої м’язи. Буду намагатися вирішувати цю проблему.

Вийшовши на гонку, на першому колі бачив своїх суперників: норвежця [Ветле] Крістіансена, Антон Дудченко був попереду. На першому колі я їх обходив, не відчував їхню конкуренцію контактну на трасі. А вже на другому колі відчув сильні проблеми. Таке відчуття, наче зупинився.

Лежачи намагався обережно працювати. Не відзначив, де був промах на першій стрільбі. На «стійці» першій був розсіяний, на останньому рубежі працював сконцентровано, але поспішив з останнім пострілом та схибив. Загалом, гонкою взагалі незадоволений — сподіваюся, далі буде краще», – зазначив Лесюк.

Нагадаємо, що сьогодні на ЧС-2024 відбудеться одиночна змішана естафета, початок гонки о 19:00 за київським часом.

Повний розклад змагань на чемпіонаті світу з біатлону-2024 у Нове-Мєсто доступний за цим посиланням.