Головний тренер збірної України з біатлону Юрай Санітра розповів, як робив вибір між Тарасом Лесюком та Денисом Насиком на місце у складі на естафету на чемпіонаті світу в Нове-Мєсто.

Напередодні естафети тренерський штаб провів тренування в режимі імітації гонки між Насиком та Лесюком, щоб обрати четвертого учасника гонки. Біатлоністи на повній швидкості пробігли певну дистанцію та приходили на стрільбу з високим пульсом. 

Насико та Лесюк тричі виконали задумане.

«На основі цього тренування важко [обрати]. Ані перший, ані другий не змогли впоратися зі стрільбою, вітер дме. Тому зрозуміліше не стало. Я використаю той факт, що Насико вже має досвід естафети. Він завжди збирався в естафеті та демонстрував себе дуже гарно», — сказав Санітра.

«Тренер дав настанову відпрацювати в боротьбі стрільбу, щоб подивитися як поводиш себе в ситуації з високим пульсом», — сказав Насико.

Україна вперше в сезоні виступить у такому складі: Артем Прима — Дмитро Підручний — Денис Насико — Антон Дудченко. Гонка відбудеться сьогодні, 17 лютого, початок – о 17:45 за київським часом.