Жіноча збірна України готується до останніх гонок на чемпіонаті світу 2024 року з біатлону. Змагання закриють чоловіча та жіноча естафети та мас-старти.

Перший ЧС у кар’єрі проводить дебютантка Кубка світу цього сезону Христина Дмитренко. Попри це, вона двічі поспіль оновлювала рекорди в особистих гонках: спершу фінішувала 12-ю у спринті, а потім — восьмою в індивідуальній гонці.

За підсумками особистих виступів Дмитренко єдиною з українок відібралась до мас-старту, який закриє жіночі змагання на ЧС-2024. Перед цим Христина також виступить у жіночій естафеті в ролі фінішерки.

Перед заключним відрізком ЧС-2024 Христина Дмитренко дала ексклюзивний коментар Суспільне Спорт. Вона розповіла про свій функціональний стан напередодні останніх гонок, оцінила шанси в естафеті та мас-старті й прокоментувала роботу над стрільбою.

Чи є сили на останні гонки

«Не знаю. Сподіваюся, що так. [За день перед гонкою] вітер, траса така розбита, тому важко. Ще плюс після дня відпочинку була. Гадаю, що [в естафеті] буде все добре, і [у мас-старті] теж буде все добре».

Про жіночу естафету

«Естафета – це завжди така гонка, коли ти переживаєш. Бо це не тільки твій результат, але й команди. Не хочеться підвести ні дівчат, ні тренерів, і добре відпрацювати. Також відповідальним для мене є мас-старт, бо це вже 30 найкращих біатлоністок. Розумію, що там слабких немає, і треба буде всі сили, що в мене залишаться, віддати там».

Про цілі на мас-старт

«Не знаю, краще не буду загадувати. Краще виконувати свою роботу без якихось цілей. Просто знаю: якщо все складеться, як я можу, то все буде добре за результатами».

Про установку тренера швидше стріляти на тренуванні

«Звичайно, [це тактика на естафету]. Він нам казав, що наш коник — це стрільба, швидко стріляти влучно. І якось ми намагаємося це виправдати на рубежі, але не завжди виходить, бо все ж таки емоції, погодні умови, трішки перестраховуємося. Але ми стараємося принаймні так робити».

Хто така Христина Дмитренко?

  • 24-річна біатлоністка збірної України. На рівні національних змагань представляє Чернігівщину.
  • На рівні Кубка світу дебютувала в сезоні 2023/24 і провела 14 стартів. Найкращий особистий результат біатлоністки — 25-те місце в мас-старті Ленцерхайде.
  • У загальному заліку Кубка світу Дмитренко займає 52-те місце з 52 очками.

Нагадаємо, що жіноча естафета на ЧС-2024 стартує сьогодні о 14:45 за київським часом.