Німецький біатлоніст Йоханнес Кюн отримав серйозні травми внаслідок падіння на чемпіонаті світу, що відбувся у чеському Нове-Мєсто. 32-річний уродженець Пассау під час мас-старту на одному зі спусків упав, у кров розбивши собі голову.

Після цього Кюн зміг сам фінішувати та впав на сніг, проте медики не одразу помітили його рану. Лише згодом до німця підбігли лікарі, ставши надавати першу допомогу.

«Я впав на останньому спуску у тунелі. Я послизнувся і впав на власну ногу. Моя гвинтівка кудись влучила мені в голову. Я не знаю точно, де і як це виглядає. Але коли я піднявся, мої лижі та окуляри були в крові. Голова дуже болить», — прокоментував надзвичайну подію Кюн в інтерв’ю Aftonbladet.

Режисери телетрансляції змогли знайти момент із падінням, проте картинка не відповіла на запитання, яким чином Йоханнес отримав таке криваве ушкодження.

Зазначимо, що падіння не суттєво вплинуло на підсумковий результат німецького біатлоніста. Після інциденту Кюн втратив лише одну позицію, фінішувавши у підсумку 14-м.