Зірковий біатлоніст збірної Норвегії Йоханнес Бьо оцінив свої виступи на світовій першості у чеському Нове-Мєсто, розповів про плани на майбутнє, а також зізнався, де він робить покупки.

«Чудові результати в особистих гонках, вони перевершили очікування. Для мене багато означає перемога у масстарті – це чудовий фінал.

Якби перемогли в чоловічій естафеті, то турнір став би ще кращим, ми націлювалися на золото.

Сумніваюся, що я міг би подорожувати світом і бути далеко від сім’ї, якби зовсім не отримував призових. Мені потрібно купити щось хороше для своєї дружини, що дозволить мені продовжувати цю справу.

Я живу неподалік шведського кордону, тому можу з’їздити до Швеції і зробити деякі покупки – купити солодощі та дешеві напої, якими ми можемо відсвяткувати після сезону», – зазначив Бьо.

Йоханнес виграв на ЧС-2024 сім нагород — по три золоті та срібні, а також одну бронзову. Він наздогнав легендарного співвітчизника Уле Бйорндалена за кількістю перемог на світових першостях — 20-ть.

У медальному заліку збірна Норвегії поступилася Франції. Відзначимо, що Україна не змогла завоювати на ЧС-2024 жодної нагороди.

Нагадаємо, що повернення великого біатлону станеться 29 лютого, коли індивідуальною гонкою серед жінок стартує сьомий етап Кубка світу-2023/24 у норвезькому Осло.