На Кубку світу з біатлону в Кенморі відбулась жіноча гонка переслідування, за підсумками якої змінилась лідерка загального заліку. На перше місце вийшла італійка Ліза Віттоцці, яка випередила норвежку Інгрід Тандреволл за одну гонку до завершення сезону.

Перед заключним етапом Кубка світу Тандреволл очолювала залік, випереджаючи Віттоцці на 73 очки. Однак у Кенморі норвежка наразі показує найгірші для себе результати у сезоні КС: 17-те місце у спринті та 19-те — у переслідуванні.

Натомість Віттоцці виграла обидві гонки і вийшла на перше місце у заліку перед недільним мас-стартом, який закрий сезон Кубка світу. Якщо Тандреволл фінішує поза топ-2, Вітоцці гарантовано виграє перший у кар’єрі Великий кришталевий глобус.

Після персьюту в Кенморі Тандреволл, яка також ніколи не вигравала залік Кубка світу, не стримала сліз під час інтерв’ю. Норвежка пояснила, що не лише розчарована власними результатами, а й переповнена емоціями.

«Не зовсім розумію, чому плачу. Мені здається, я трохи перевантажена. Зараз я трохи розчарована, але водночас також дуже пишаюся всім, чого досягла. Дуже легко розчаруватися. Коли я переповнена емоціями, то починаю плакати», — цитує Тандреволл NRK.no.

Спортсменка відзначила, що наразі не вважає себе найкращою біатлоністкою світу — насамперед через невдалу роботу у стрільбі в Кенморі, де в двох гонках вона сумарно зробила шість промахів.

«Поклавши руку на серце, можу сказати, що зараз я не найкраща біатлоністка світу. Хочу нею бути, мати впевненість на стрільбищі, але зараз у мене її немає».

За яких умов Тандреволл виграє залік Кубка світу?

  • Якщо виграє масстарт, а Віттоцці фінішує не вище 12-го місця.
  • Якщо стане другою, а Віттоцці фінішує не вище 28-го місця.
  • Якщо Тандреволл фінішує поза топ-2, Віттоцці гарантовано виграє Великий кришталевий глобус.

Вирішальна гонка сезону – жіночий мас-старт – відбудеться сьогодні о 19:10.