В останній день чемпіонату України з біатлону відбулась гонка з масовим стартом серед жінок. Остання гонка сезону вийшла не надто популярною: на старт вийшло лише 16 учасниць, 7 з яких – дівчата юнацького віку. Цікаво, що одна з них, Валерія Шейгас, змогла фінішувати на високій п’ятій позиції, припустившись лише трьох хиб на вогневих рубежах.

А переможницею мас-старту стала Анастасія Меркушина – єдина з учасниць гонки, хто регулярно виступав на етапах Кубка світу минулої зими. До того ж, напередодні Настя в день естафет Настя відпочивала, на відміну від іншої представниці команди А – Любові Кип’яченкової. Після першого рубежу Меркушина, яка відстрілялась чисто, почала формувати відрив, і навіть три кола штрафу у стійках не дозволили суперницям наблизитись для того, аби нав’язати їй боротьбу.

А ось Кип’яченковій довелось позмагатись на останньому колі, адже після четвертого рубежу вона на трасу вийшла лише третьою, програючи п’ять секунд Валерії Дмитренко. Втім швидкість харків’янки значно вища, і вона спокійно довела гонку до срібного фінішу, залишивши Валерії бронзу. Підсумкове відставання у 20 секунд від переможниці навряд чи говорить про те, що Люба могла поборотись за золото: річ у тім, що останнє коло Меркушина пройшла у повільному темпі, програвши на ньому Кип’яченковій 40 секунд.

Чемпіонат України з біатлону

Гонка з масовим стартом серед жінок

1. Анастасія Меркушина (0+1+1+2) 28:03,7
2. Любов Кип’яченкова (2+0+3+0) +20,6
3. Валерія Дмитренко (2+0+0+1) +27,5
4. Дарина Чалик (1+1+2+1) +56,6
5. Валерія Шейгас (1+1+0+1) +1:11,0
6. Лілія Стеблина (1+1+3+1) +1:19,3.