Олімпійський чемпіон 2018 року в естафеті 32-річний шведський біатлоніст Пеппе Фемлінг прокоментував завершення спортивної кар’єри.

«Звичайно, було сумно, але водночас я відчув радість, коли побачив товаришів по команді, які чекають на мене на фініші. У дитинстві було легко сказати, що я хочу бути найкращим у світі та завойовувати золоті медалі. Коли я виріс і зрозумів, наскільки це важко, мені стало набагато важче повірити, що я зможу це зробити. Я дуже радий і пишаюся всіма завойованими нагородами.

Біатлон мені запам’ятається неймовірним командним духом, який у нас завжди був, і прекрасними країнами, які мені вдалося відвідати завдяки біатлону. Мені не вистачатиме способу життя спортсмена, який постійно перебуває в дорозі та змагається. Але про відхід зі спорту я почав замислюватися ще після сезону-2021/2022, коли зрозумів, що є життя і за межами біатлону.

Я задоволений своєю кар’єрою, особливо останнім її місяцем, коли я вже відчував, що все закінчується. Я зробив усе, що міг, і тепер дивлюся в майбутнє. Можливо, я проведу багато часу на полі для гольфу або в горах. Може, займуся ремонтом будинку. Після літа я повернуся до реальності і почну вчитися», — цитує Фемлінга прес-служба Міжнародного союзу біатлоністів (IBU).