В 30 турі чемпіонату Бельгії «Вестерло» Сергія Сидорчука зіграло в нічию із «Генком» – 1:1. Завершення цього матчу спричинило чимало галасу.

Команди догравали гру у пів ноги. Хоча події, що передували останнім хвилинам, мали спровокувати захопливу кінцівку.

На 71-й хвилині «Генк» залишився у меншості, трохи згодом «Вестерло» втілило цю перевагу у гол, а на 86-й – гостям вдалося зрівняти рахунок.

Втім, на цьому гру формально було завершено. Обидві команди відмовилися від спортивних інтересів та ніби домовились заробити по очку в турнірну таблицю. Просто катали м’яч.

«Генку» бал був потрібен, аби потрапити в чемпіонський плей-оф. Команді Сидорчука нічия дозволила уникнути зони вильоту.

Проте безслідно для клубів такі витівки не пройшли.

У Бельгійській асоціації футболу це назвали «фікцією справедливості» та «пародією». Так, усі гравці, які брали участь у матчі, в тому числі й український півзахисник, будуть оштрафовані на тисячу євро. Капітани та головні тренери – дискваліфіковані. Про це повідомляє у бельгійське видання Sporza із посиланням на звіт Федеральної прокуратури.

Ріка Де Міля, тренера «Вестерло», вже звільнили, як зазначалося, власне через нічию проти «Генка». Сидорчук відіграв увесь матч, отримав жовту картку у середині першого тайму.