Керівництво українського футбольного клубу «Шахтар» ще не вирішило, де команда гратиме єврокубкові матчі. За регламентом УЄФА «гірники» не зможуть робити це в Україні.

Пріоритетним варіантом для проведення поєдинків є Німеччина, де у «Шахтаря» з’явилася вигідна пропозиція, повідомляє Sportbuzzer.

Донецький «Шахтар» практично розв’язав питання з виходом до єврокубків, де зіграє наступного сезону. «Гірники» шукають у Європі стадіон, на якому пройдуть номінально домашні для українського клубу матчі.

Пропозиція від «Шальке 04»

Ще нещодавно з’явилася інформація про те, що «Шахтар» виступатиме в німецькому Гамбурзі, проте «гірники» отримали інший запит із Німеччини. Керівництво клубу «Шальке 04» з промислового міста Гельзенкірхен провело опитування серед уболівальників про те, чи ходитимуть вони на матчі «Шахтаря» в єврокубках, якщо ці поєдинки пройдуть на місцевій «Фелтінс-Арені».

Вболівальники позитивно поставилися до цієї ініціативи, після чого «Шальке 04» направив «гірникам» офіційну пропозицію виступати у Гельзенкірхені. У німецькому клубі зазначили, що обидва міста — Донецьк і Гельзенкірхен — мають спільне коріння у шахтарських традиціях і характеризуються глибоким почуттям історії та суспільства. Окрім цього, німецьке місто активно допомагає українським біженцям. Реакція «Шахтаря» на цю пропозицію поки що не відома.

«Фелтінс-Арена» була відкрита у 2001 році. Вона вміщує понад 62 тисячі глядачів. «Шальке 04» цього сезону проводить у другому дивізіоні чемпіонату Німеччини з футболу.