У рф пройде футбольний турнір розвитку УЄФА, в якому братимуть участь молодіжні збірні U-16. Змагання заплановані на кінець квітня.

Продовження війни в Україні не впливає на рішення УЄФА проводити спортивні змагання на росії. Участь російських команд у міжнародних спортивних турнірах, як і раніше, залишається під забороною, але для молодіжних команд роблять винятки і проводять для них турніри прямо на території країни-агресора, запрошуючи туди інші збірні.

Молодіжний турнір під егідою УЄФА відбудеться у Волгограді. Стартують змагання 23 квітня, а закінчаться вони 29 числа. Цю новину повідомила прес-служба російського футбольного союзу на своєму офіційному сайті.

Брати участь у цьому турнірі виявили бажання молодіжні команди Казахстану, Сербії та Гани. Цей турнір розвитку УЄФА у Волгограді стане вже другим за останній час, минулого року відбувся перший.

Варто нагадати, що після початку повномасштабної війни в Україні (24 лютого 2022 року) УЄФА і ФІФА офіційно відсторонили всіх російських представників від участі в турнірах міжнародного рівня. Подібні санкції були введені і щодо представників Білорусі, оскільки влада цієї країни підтримує дії російських політиків у війні з незалежною Україною. Але чим довше тривають військові дії, тим швидше слабшають санкції для цих спортсменів.