Гравець польської Лехії Максим Хлань поділився подробицями свого перебування в Зорі. За незгоду підписувати контракт на умовах клубу футболіста відсторонили від ігор. Хлань залишив команду, розкрився в Лехії і зіграв за молодіжну збірну України.

Перспективний український півзахисник Максим Хлань свою кар’єру продовжує у Польщі. Минулого року футболіст розірвав контракт із Зорею та перейшов в Лехію із Гданська. Причиною послугував конфлікт з керівництвом клубу.

«Я розірвав чинний контракт в односторонньому порядку. З мене фактично просто знущалися. Це все відкрито, це кожен з гравців Зорі може підтвердити.

Потім, коли мені сказав… сказали, не буду на особистості переходити, що я в ці пів року, що залишалися, буду тільки бігати по колу, навіть м’яча не буду торкатися. Це була підготовка до чого? Це було аморально з їхнього боку», — розповів Хлань у проєкті Трендець.

Хлань був готовий продовжити співпрацю з Зорею. Але клуб наполягав на підписанні контракту на неприйнятних для гравця умовах. І почав тиснути на футболіста.

«Я завжди був відкритий до діалогу з клубом. Був готовий підписувати новий контракт. Казав, на яких умовах готовий це зробити, але клуб повідомив, що хоче пролонгацію тільки на п’ять років. І після цього пішла, як то кажуть, коса на камінь. З’явилися з боку клуба знущання на мою адресу. Кажу, не приховуючи цього. Але я також розумів і тренерський штаб. Він вимушено робив той чи інший крок. Мене не допускали до тренувань, на обіди, до тренажерної зали. Потім десь два місяці я провів в команді U19. Я Зорі завдячував деякий час, вони мені допомагали. Але до мене ніхто крок так і не зробив. Тому вже вийшло, як вийшло», — розповів футболіст.

Хлань розриває польський чемпіонат

Максима Хланя визнали найкращим гравцем Першої ліги Польщі за підсумками лютого-березня. Українець за підсумками голосування набрав 12 балів. Хлань випередив форварда ГКС Катовіце Себастьяна Бергера, півзахисників Хробри Шимона Бартлевича та Мотора Бартоша Вольськи, а також форварда Арки Кароля Чубака. У цьому сезоні Хлань провів за Лехію 17 матчів. Забив 6 м’ячів та зробив 3 результативні передачі.

У другому за силою дивізіоні чемпіонату Польщі Лехія йде на другому місці. Команда відстає на одне очко від Арки. Але у Лехії матч в запасі.