Президент Федерації біатлону України Іван Крулько розповів, що відомий вітчизняний екс-біатлоніст Сергій Семенов працюватиме у національній збірній, де буде відповідати за пошук та тестування засобів для змащення лиж.

«Сталась зміна, що зараз для підготовки лиж використовуються засоби без фтору. Це торкнулось усіх команд. Хтось пристосовується до цього швидше, хтось довше. Я хочу сказати, що ми думаємо про те, як посилити нашу сервісну команду. Я можу оголосити, що ми долучаємо до роботи сервісної команди Сергія Семенова, ми раді що це так відбувається.

Він сам виявив бажання розвиватись у цьому напрямку. Ми знаємо, що він має добрі контакти з компаніями, які є виробниками засобів для підготовки лиж. Він володіє іноземними мовами і не матиме мовного бар’єру.

Як професійний спортсмен він зможе тестувати лижі, порошки, знаходити щось нове саме у літній період. На жаль наша сервісна команда, яка знаходиться у Києві, не може виїжджати. Вона долучається лише тоді, коли настає період вкатки і перших етапів. Виконання літньої роботи — це та складова, де ми відстаємо. Тому ми долучаємо Сергія Семенова, сподіваємось що, він зможе все, що є найбільш сучасним у сфері підготовки лиж, залучити до нашої національної команди.

Його завдання — досліджувати ринок засобів змащення лиж, вести постійні переговори. Саме на цій функції ми його і бачимо», — зазначив Крулько.

У сезоні-2023/24 Семенов виконував функції сервісмена у команді «Б».