Президент української Федерації біатлону Іван Крулько висловився про відхід Юрая Санітри з посту головного тренера чоловічої команди.

«Хотів би висловити слова вдячності Юраю Санітрі, який 8 років працював із нашою збірною. Він залишився з нами працювати в найважчий період, коли в нас почалася війна, і, повірте, що великого бажання в іноземних фахівців у нас працювати з національної збірною України немає. Але в нас, дякувати Богу, є власні фахівці, які можуть цю естафету взяти й продовжити роботу.

Санітра, працюючи зі збірною, відкрив нові імена для українського біатлону на міжнародній арені. Він досяг серйозних результатів, коли вперше чемпіоном світу в персьюті став Дмитро Підручний у 2019 році. Це величезне досягнення, повʼязане в тому числі з роботою Санітри.

Ми залишаємося з ним в постійному контакті, не припиняємо з ним співпрацю. Хочу лише теплі й найщиріші слова сказати в його адресу. Вважаю, що таких порядних і професійних фахівців треба шукати. Але приходить новий час. Треба робити зміни для того, щоб робити кроки вперед.

Ви чули про те, що Санітра продовжить підготовку з Підручним. Я хотів, щоб ви почули це офіційно від федерації, щоб це не було секретом. Вони довіряють один одному, це може нам дати позитив при підготовці команди до наступного сезону.

Я прийняв побажання Підручного, який є лідером нашої команди. Мабуть, треба йти на цей крок, щоб сподіватися на добрі результати під час Олімпійських ігор», – зазнчив Крулько.

Нагадаємо, що чоловічу збірну очолила Надія Бєлова.