91-річна киянка Галина Горяна посіла третє місце в одиночному розряді та друге в парі зі 100-річним харків’янином Леонідом Станіславським на світовому чемпіонаті з тенісу в Туреччині, що відбувся в березні цьогоріч. Спортсменка вважає участь України в змаганнях великим досягненням.

Участь Галини на світовому турнірі з тенісу в Туреччині

На світових змаганнях з тенісу серед ветеранів в одиничному розряді Горяна зайняла третю сходинку, здобувши бронзову медаль. Жінка змагалась у категорії 90+ із чотирма суперницями. За її словами, кожна з них професійно займається тенісом із дитинства, а Галина лишень із 60 років, однак це не завадило їй посісти третє місце, обігравши 92-річну француженку.

«Ніхто в Україні ще на цих змаганнях не мав такого успіху. І тому я дуже зраділа. Те, що я витримала дорогу, те, що я витримала боротьбу, те, що я достойна була на корті, — я дуже пишаюсь цим і радію», — розповіла спортсменка.

Другу срібну медаль жінка здобула в парі зі 100-річним харків’янином Леонідом Станіславським, який зустрів свій ювілей на корті.

Хто не був запрошений на тенісні змагання

На світовий турнір із тенісу в Туреччині в складі команди України було всього троє спортсменів, ще двоє з них прибули дещо пізніше, однак на думку Галини, це вже досягнення.

«Відчуття великих гордощів, що наш прапор є, представлений на змаганнях. Бо все під великою загрозою було — чи зберемо гроші, чи поїдемо. Та ми приїхали і з великою гордістю несли прапор України», — зазначила Горяна.

Вона сподівається, що невдовзі світ схаменеться від війни й боротьба точитиметься лише на спортивних майданчиках. До того ж жінка наголосила, що російських учасників на цих змаганнях не було.

«Ні, росії не було на цих змаганнях взагалі. Чому? Вони не живуть так довго! У нашому віці немає р*шки. А ми, українці, сильні! Ми будемо жити і будемо виборювати нашу свободу!» — говорить тенісистка.

До того, як жінка почала займатися тенісом, вона була чемпіонкою України з гірськолижного спорту. Також Галина паралельно опановувала фах лікаря та займалася наукою. Крім того, жінка написала чимало книг про здоров’я та є засновницею клубу «Активне довголіття», де вчить людей поважного віку бути здоровими.