Очільник ФБУ Іван Крулько розповів про поточний стан справ в українському біатлоні.

«Ми бачимо, що в них все вдається, хоч є десь проколи, не без цього. Але тут треба розвиватися і працювати. Я вже вам сказав, що ми долучимо Сергія Семенова до цієї роботи. І будемо бачити.

Я працюю над тим, щоб знайти таку інвестицію. Повірте, що мені не вистачить всіх коштів та спонсорів, які в нас є, для того, щоб купити таку коштовну річ, як трак. До того ж наш сервіс каже, що він, можливо, їм не дуже потрібен. Бо потребує обслуговування, а це ще додаткові витрати. Ми маємо обмежений бюджет, стоїть задача, щоб максимально ефективно розподілити витрати.

Те саме стосується й іноземних тренерів. Вони коштують в рази більше заробітної плати, ніж українські. Тому я краще буду працювати з національними тренерами, їх мотивувати, щоб вони працювали.

Але при цьому в мене вивільняться кошти, щоб, наприклад, закупити лижі для дитячих шкіл. Коли маєш конкретний бюджет, мусиш його розумно розподілити. Не вбухати все в одне, а потім все інше залишиться без уваги. Ми мусимо на все звертати увагу. Тому що тут другорядних речей не існує.

Якщо ми не вкладемо сьогодні інвестицію в діток 10-12 років та не надамо їм можливість для тренування, через 10 років у нас не буде кому виступати на міжнародній арені.

Зараз нам треба знайти дітей, надати їм мотивацію, чому саме біатлон. Розповісти, що вони тут можуть досягти, забезпечити їх всіх необхідним. І тоді, через 10 років, з цього молодого хлопчика чи дівчинки може вирости олімпійський чемпіон», – зазначив Крулько.