Жіноча збірна України з тенісу програла три поєдинки Румунії в другий день кваліфікаційних змагань за вихід до вирішальної стадії Billie Jean King Cup. За підсумками п’яти поєдинків, які пройшли протягом 12-13 квітня, наші дівчата поступилися з рахунком — 2:3. Прикрим моментом є те, що українки після першого дня перемагали — 2:0.

Як Україна втратила перевагу

Першим поєдинком другого дня змагань став двобій Світоліної та Богдан. Матч був дуже насиченим та тривав майже три години. Проте румунка змогла перемогти — 1:2 (4:6, 6:4, 3:6).

Згодом Леся Цуренко програла Жаклін Крістіан — 1:2 (6:2, 4:6, 4:6). Відтак загальний рахунок став — 2:2. Все вирішувалося у парній зустрічі.

У парному протистоянні Людмила та Надія Кіченок програли румунському дуо Богдан/Крістіан. Українки зазнали поразок у перших двох сетах — 0:2 (2:6, 6:7). Зрештою, загальний рахунок — 2:3 на користь збірної Румунії.

Результати всіх поєдинків України та Румунії

12 квітня, 20:00

  • Леся Цуренко — Анна Богдан 3:6, 6:2, 6:0
  • Еліна Світоліна — Жаклін Крістіан 6:3, 7:5

13 квітня, 18:00

  • Еліна Світоліна — Ана Богдан 4:6, 6:4, 3:6
  • Леся Цуренко — Жаклін Крістіан 6:2, 4:6, 4:6
  • Людмила Кіченок/Надія Кіченок — Ана Богдан/Жаклін Крістіан 2:6, 6:7(7)

Загальний рахунок: Україна — Румунія 2:3.

Нашим дівчатам потрібно було перемогти в одному із всіх поєдинків другого ігрового дня для загального тріумфу. Однак румунки не дозволили цього зробити. Відповідно збірна України програла матчеве протистояння Румунії та не змогла пробитися до фінального раунду Billie Jean King Cup. В листопаді 2024 року наша збірна буде змагатися в раунді плей-оф за можливість знову грати в кваліфікації.

Лідерка збірної України прокоментувала поразку

Перша ракетка України Еліна Світоліна прокоментувала поразку від Румунії у кваліфікації Billie Jean King Cup. Світоліна перемогла в першій грі проти Крістіан. Проте не змогла здолати Анну Богдан.

«Ми боролися. Ми віддавали всі свої сили в кожному поєдинку. Ми були дуже близькі до перемоги. Але, на жаль, успіх був не на нашому боці. Наступного разу будемо кращі та сильніші. Пишаюся нашою командою», — написала Світоліна в Instagram.