З 26 липня по 11 серпня в Парижі проходитимуть Олімпійські ігри. Впродовж цього часу очільник Франції Макрон планує запровадити перемир’я між Україною і росією.

Про це пише видання BFMTV.

Зі слів самого політика, він очікує на підтримку цієї ідеї від російського диктатора путіна та очільника Китаю Сі Цзіньпіна.

«Ми хочемо працювати над «Олімпійським перемир’ям», і я думаю, мені вдасться до цього залучити багатьох наших партнерів», – заявив політик.

Крім того, Еммануель Макрон вважає, що Олімпійські ігри 2024 року мають стати «моментом дипломатичного миру». А сама Олімпіада може зробити багато для розвитку «взаємопорозуміння» між країнами.

До всього, глава французького уряду також зазначив, що російські спортсмени будуть виступати під нейтральним прапором. Це пов’язано з тим, що проти росіян впроваджено чимало санкцій в усьому світі після початку повномасштабної війни в Україні, зокрема це стосується і їхньої участі у міжнародних спортивних змаганнях.

Міжнародний олімпійський комітет засудив повномасштабне вторгнення росії в Україну в лютому 2022 року, адже тоді російський уряд порушив Олімпійське перемир’я, метою якого є використання сили спорту для сприяння миру і діалогу.