Український голкіпер мадридського «Реалу» Андрій Лунін провів свій найкращий матч за королівський клуб. У чвертьфіналі Ліги чемпіонів «Реал» по пенальті (4:3) обіграв «Манчестер Сіті». Основний час переможця не виявив (1:1). Перша гра тижневої давності завершилась із рахунком 3:3.

Українець став головною зіркою поєдинку, відбивши два 11-метрові удари.

Гості зі старту побудували свою гру на простих закиданнях за спину захисником, і це дало результати. Вже на 12-й хвилині Родріго з другої спроби пробив Едерсона.

Після цього іспанці віддали ініціативу супернику, збудувавши свою гру на контратаках. «Сіті» щоразу накочували атаки на ворота 25-річного футболіста збірної України. Наш співвітчизник демонстрував феноменальну реакцію та за перший тайм двічі врятував команду від вірного гола.

У другому таймі тиск «містян» продовжився. «Реал» помітно підсів, чим максимально намагався користуватись суперник.

На 55-й хвилині Начо ледь не привіз гол у ворота, але встиг його вибити в останній момент.

Через 20 хвилин Лунін відбив 9-й удар у площину воріт і знову врятував команду, проте свій гол «Сіті» все-таки забив.

Постійний пресинг «Манчестер Сіті» приніс свої результати на 76-й хвилині, коли Де Брюйне розстріляв українського воротаря та перевів зустріч у екстратайми.

У двох таймах по 15 хвилин голів не було забито і все вирішувалося в серії 11-метрових, де Лунін потягнув два удари і вивів мадридців у півфінал.

Авторитетний статистичний портал Sofascore оцінив дії українського воротаря феноменальним показником 9.5, що зробило його найкращим гравцем матчу.