Воротар англійської «Астон Вілли» Еміліано Мартінес увійшов в історію світового футболу під час чвертьфіналу Ліги конференцій у відповідь з французьким «Ліллем». Аргентинський голкіпер вкотре відзначився провокаціями на адресу суперника, за що отримав жовту картку під час серії пенальті.

При цьому ще на 39-й хвилині Мартінеса було покарано арбітром попередженням за затягування часу під час виконанні удару від воріт. Однак замість вилучення під час виконання післяматчевої серії пенальті жодних санкцій щодо чемпіона світу-2022 не було.

Вся справа в тому, що за підсумками 120 хвилин усі жовті картки обнулюються і попередження рахуються для серії 11-метрових окремо. Це правило дозволило Мартінесу продовжити захищати свої ворота. У результаті Еміліано відбив два удари гравців «Лілля» та вивів свою команду до півфіналу Ліги конференцій.

Таким чином, аргентинець став першим, хто скористався правилом, запровадженим у 2020 році. «Вілла» стала єдиною англійською командою у півфіналі єврокубків цього сезону. До цього з Ліги чемпіонів у чвертьфіналі вилетіли «Манчестер Сіті» та «Арсенал», а з Ліги Європи – «Ліверпуль» та «Вест Гем».