Скандальна ситуація сталася під час матчу волейбольної PlusLiga. Українського гравця клубу Ястржембський Вегіель Юрія Гладиря образив один із уболівальників. Господар матчу — Ресовія — має намір повідомити про те, що трапилося, в правоохоронні органи.

Скандал на матчі польського клубу. Українського гравця образили

Цього року сезон PlusLiga вступив у вирішальну фазу. Найкращі команди змагаються в плей-офф за звання чемпіона змагання.

У середу Ястржембський Вегіель обіграв Ресовію в першому півфінальному матчі. Суперництво завершилося з рахунком 3:2.

Під час зустрічі сталася скандальна ситуація. Згаданий інцидент стався в четвертому сеті.

У цей час один із уболівальників вигукував образливі гасла на адресу гравця команди-переможниці Юрія Гладиря. У підсумку зав’язалася бійка, яка через деякий час закінчилася.

Згаданий агресор нібито вигукував образи на адресу волейболіста, зокрема й щодо його національності. Гладир родом з України, але вже 11 років має польське громадянство.

Український спортсмен прокоментував ситуацію в інтерв’ю TVP Sport. Під час інтерв’ю він заявив, що не допустить такої поведінки.

«Я пишаюся своїм походженням, я не згоден із ксенофобськими гаслами і не дозволю собі роздмухувати з мухи слона, коли мова заходить про цю тему. Я є громадянином Польщі вже одинадцять років. Однак за походженням я українець і пишаюся цим», — сказала Гладир.

На скандальний інцидент відреагував і клуб Ресовія. Клуб виступив з офіційною заявою і повідомив, що про те, що трапилося, буде повідомлено в правоохоронні органи.