У ніч проти 21 квітня у Брукліні, Нью-Йорк (США) відбувся поєдинок між чемпіоном світу у першій напівсередній вазі за версією WBC американцем Девіном Хейні та його співвітчизником Раяном Гарсією.

На кону повинен був стояти пояс WBC, але перед боєм Гарсія не вклався в ліміт вагової категорії до 63,5 кг. Вага Раяна виявилася більшою на 1,4 кг, тому він уже не міг претендувати на чемпіонський титул.

Під час поєдинку боксери пройшли всю дистанцію з 12 раундів. Гарсія тричі відправив суперника в нокдаун: у 7-му, 10-му та 11-му раундах.

Проте Хейні щоразу підводився на ноги та у фінальному раунді пішов на ризик, намагаючись нокаутувати опонента. Але було вже запізно. Раян вправно ухилявся від його ударів і навіть встигав потанцювати в ринзі, кепкуючи з Девіна.

У підсумку Гарсія здобув перемогу рішенням більшості суддів – 112:112, 114:110, 115:109.

Для Хейні це перша поразка в кар’єрі. До цього він здобув 31 перемогу (15 – нокаутом), зокрема у травні 2023 року одноголосним суддівським рішенням здолав українця Василя Ломаченка у бою за звання абсолютного чемпіона світу в легкій вазі.

Гарсія здобув свою 25-ту перемогу (20 – нокаутом) на профірингу. Єдиної поразки він зазнав у квітні 2023 року від американця Джервонти Девіса.

Після бою президент WBC Маурісіо Сулейман заявив, що пояс організації не стає вакантним, а залишиться у Хейні, незважаючи на його поразку.