34-річний швейцарець лідирував у боротьбі за олімпійську кваліфікацію, але не встиг пробігти Цюрихський марафон.

У 2023 році Адріан Леманн виграв чемпіонат Швейцарії з марафону. Цього сезону він сподівався залишитися на вершині. Його мета — результат нижче двох годин, восьми хвилин і десяти секунд.

Такий результат забезпечив би 34-річному спортсмену кваліфікацію на Олімпійські ігри в Парижі. Швейцарець хотів домогтися цього під час марафону в Цюриху. Раніше він завоював там золоту медаль, фінішувавши з трохи вищим часом.

Однак Леманн не з’явився на старті. Це викликало масу домислів, які були розвіяні Швейцарською федерацією легкої атлетики в неділю ввечері, після того як забіг уже закінчився. Федерація зробила трагічну заяву.

Повідомлялося, що Леманн переніс серцевий напад під час тренування в четвер. Хоча марафонець був доставлений до лікарні, наслідки інциденту виявилися занадто серйозними. У суботу ввечері він помер.

Найімовірніше, організатори увічнять пам’ять 34-річного швейцарця на наступних змаганнях. У Цюріху переміг кенієць Марк Косгеї Кіпту, який показав час 2 години 12 хвилин і 31 секунду.