Сезон-2023/24 став для української біатлоністки Христини Дмитренко дебютним на рівні Кубка світу. Українка стала одним із відкриттів сезону. Крім того, вона стала бронзовою призеркою чемпіонату Європи в спринті. Напередодні Дмитренко підбила підсумки попереднього сезону, інформує SportNews.

«Влітку ми тренувалися всі разом – команда А і команда Б. Це була основна команда і резервна. Але нам сказали, що перед зимовим сезоном будуть збори і там дівчатам доведеться відбиратися вже по результату. Не було такого, щоб сказали, мовляв, ти там будеш десь виступати.

Пройшов відбір, хоча я вже розуміла за результатами і своїм самопочуттям, що я повинна виступати десь на Кубку світу. І вже по сезону я показувала добрі результати, відпрацювавши на Кубку світу і, можна сказати, закріпилася в цій команді.

Перший старт на Кубку світу? Це була естафета. Ще й четвертий етап. Тренер нам спочатку не казав, хто на якому етапі буде виступати. Стартові номера я вже побачила у Siwidata. Звичайно, я трішки здивувалася, але все ж таки намагалася налаштуватись на роботу.

Звісно, було хвилювання, тому що, коли ти бігаєш четвертий етап, то сидиш у вакс-кабіні, і в тебе є ще десь година до старту, поки не передадуть естафету. І там виникає дуже багато думок, але я з ними справлялася, добре себе налаштувала і відпрацювала свій етап – на стрільбі закрила все з п’яти патронів, і ми заїхали у вісімку», — розповіла Дмитренко.