Колишній захисник збірної Англії Стівен Ворнок зізнався, що після завершення кар’єри футболіста він розглядав самогубство. За словами зірки Ліверпуля в минулому, він впав у депресію та пережив розлучення, навіть на короткий час втративши зв’язок зі своїми дітьми.

Колишній лівий захисник Астон Вілли, якому зараз 42 роки, за свою кар’єру провів понад 550 матчів. Він двічі виступав за національну збірну Англії і потрапив до складу Фабіо Капелло на чемпіонат світу 2010 року.

Проте Ворнок відчував себе «невдахою» через те, що опускався нижче лігами. А після завершення кар’єри гравця у 35 років у 2018 році він «протягом років страждав на серйозну депресію». Однією з причин була відсутність у житті того «драйву», який він отримував на полі. Іншим фактором був фінансовий стрес, спричинений «нерозумними» інвестиціями.

Ворнок, який зараз є теле- та радіоекспертом, розповів Sky Sports:

«Я оглянувся на свою кар’єру і подумав, що я невдаха. Я думав, що в мене була жахлива кар’єра. Перехід до Ліверпуля, потім до Блекберна, до Астон Вілли, потім до Лідса, і я просто продовжував опускатися вниз. Я завжди пам’ятаю, як думав, що підвів себе там.

Після того, як ви завершуєте кар’єру, люди, здається, виходять [з футболу] і просто думають, що життя буде гаразд. Але річ у тому, що саме дасть вам цей драйв, що принесе хвилювання у ваше життя. Якщо ви швидко це знайдете, то все буде добре, але вам потрібно його знайти.»

Потім Ворнок розповів, як розмова зі старим другом змінила хід його життя.

«На певному етапі я думав про самогубство. Я був у такому тяжкому стані, що думав, що все скінчено, поки не зателефонував йому. Я весь час кажу йому, що він врятував мені життя. Потім я почав більше спілкуватися зі своїми дітьми, вони помітили різницю в мені.

І я почав по-іншому дивитися на свою кар’єру і не розчаровуватися нею. Це додало їй позитивного відтінку, змусило мене зрозуміти, чого я досяг за свою кар’єру».

Всього за свою кар’єру, яка тривала з 2002 по 2018 рік, Ворнок виступав за 10 команд. Він виграв Суперкубок УЄФА зі своїм першим клубом Ліверпулем у 2005 році і того ж року отримав срібну медаль клубного чемпіонату світу.

Ворнок також став володарем срібної медалі разом з Віллою після програшу 2:1 у фіналі Кубка ліги 2010 року Манчестер Юнайтед. Він двічі ставав найкращим клубним гравцем року — за Ковентрі в сезоні 2003-04 та Блекберн через п’ять сезонів.